Güncel Bakiyem , TL
Bakiye Ekle

Başlık

Başlık

Başlık

Sepetinizde bazı ürünler bulunuyor. Hızlı alma işlemi için bu ürünler silinecek. Onaylıyor musunuz?

Kıyamet sonrası teması, kitaplar, filmler veya video oyunları gibi tüm medya türlerinde başarılı olan nadir temalardan biridir. Kıyamet sonrası bir manzara fikri, temaya bağlı olarak insanlarda korku, ilgi ve hatta heyecan verici bir deneyim sunar. Teoride, bilgisayar oyunları, kitaplar ve filmlere kıyasla üstün bir kıyamet sonrası bir deneyim sunabilir, çünkü izleyicilerini karakteri yönetmesi ve kendilerini onların yerine koyarak dünyada gezinirken eşsiz bir deneyim yaşayabilirler. Kopazar olarak bu eşsiz deneyimi yaşayabileceğiniz bazı oyunları derledik. Hazırsanız başlayalım,

Days Gone

Sony'nin bir devam oyunu çıkarması için yüz binlerce kişinin imza attığı bir dilekçeye rağmen, yeni bir Days Gone oyunu çıkma ihtimali şu anda oldukça düşük görünüyor. Bu üzücü bir durum çünkü biraz hayal kırıklığı yaratan Metascore'una rağmen, birçok kişi, etkileyici hikayeleştirme ve iyi yazılmış karakterleri sayesinde modern çağın en iyi açık dünya hayatta kalma oyunlarından biri olduğunu düşünüyor.

Oyuncular, zombi benzeri yaratıklar olan Freaks'le dolu bir kıyamet sonrası dünyada hayatta kalmaya çalışan eski bir ödül avcısı olan Deacon St. John'un rolünü üstleniyorlar. Oyuncular, her tarafta ölüm ve tehlikeyle çevrili olsalar da, keşfetme imkanı buldukları dünya gerçekten canlıymış gibi hissettiriyor ve oyuncuların risk almalarına teşvik edebiliyor. Sunulan deneyim, gerilim dolu olsa da aynı zamanda çok eğlenceli.

The Division

Yeşil Zehir olarak bilinen genetik olarak mühendislik edilmiş bir süper virüs, insanlığı kırıp geçtikten sonra medeniyet çöker ve kaos ve anarşi hızla boşluğu doldurur. Oyuncular, şimdi tüm ahlak ve nezaketin kötü eğilimler ve iğrenç arzular tarafından tüketildiği genişleyen karanlık bir bölge olan New York'un geriye kalan kısımlarını keşfetmeye bırakılırlar.

Birçok yönden, The Division bir Tom Clancy oyunundan beklenen şeylerin tam olarak karşılandığı bir oyundur, özellikle savaş ve mekanikler konusunda. Ancak, oyunun harika bir şekilde gerçekleştirilmiş kıyamet sonrası New York tasviri, birçok benzeri oyundan ayırt etmeye yardımcı oluyor ve dünyanın sonunun nasıl görünebileceği konusunda meraklı olanlar için kesinlikle ziyaret edilmesi gereken bir oyun.

Death Stranding

Death Stranding duyurulduğunda, anında oyun endüstrisinin en çok beklenen oyunlarından biri haline geldi. Karmaşık fragmanları, Death Stranding'in ne tür bir oyun olacağına dair hiçbir fikri olmayan oyuncuları cezbetti ve Hideo Kojima'nın bunu ilk "strand oyunu" olarak karmaşık bir şekilde tanımlaması da ilgiyi devam etti. Hayranların çoğu, Death Stranding'in çoğunlukla Kıyamet Sonrası Amazon teslimatlarından oluşacağını tahmin ettiler(bu düşünce o sıralar internette meme konusu olmuştu) fakat birçok kişi yanıldı. Benzersiz oyun tarzı oyuncuları birbirinden ayırdı, ancak hikaye evrensel olarak övüldü, bu nedenle oyun mekanikleri garip gelse bile Death Stranding'i düşünmeye değer kıldı.

Left 4 Dead 2

Önceki oyunlarından tam tersi bir yapıda olan Left 4 Dead 2, eğlenceli oyun mekaniklerine gerçekçilik ve hikaye anlatımından ödün vermeden odaklanmakta. Oyunun hayranları, Valve'ın modern klasikleri olan bu oyundan başka bir şey istemezler. Arkadaşlarınızla hızlı bir zombi avına çıkın! Valve'ın üçüncü bir devam oyunu getirme gibi bir planı yok gibi görünse de, Back 4 Blood gibi bir ruhani varisi var. Ne yazık ki bu oyun, orijinal Left 4 Dead oyunları kadar eğlenceli değil, ancak biraz daha çok oyunculu zombi eğlencesi arayanların isteğini karşılayabilir.

Metro Exodus

4A Games'un Metro serisi, hayatta kalma korku birinci şahıs nişancı oyunlarının fantastik üçlemesiyle kıyamet sonrası türde kendine bir yer edinmiştir. Metro Exodus, oyunun doğal bir şekilde anlatısını genişleten açık dünya uygulamasına ilk kez giriş yapan serinin son oyunudur ve oyunculara etkileyici bir görsel yolculuk sunmuştur. Metro Exodus, En İyi Hikaye Anlatımı ve En İyi Görsel Tasarım ödüllerine Golden Joystick Awards'da aday gösterildi, ancak sırasıyla Bend Studio'nun Days Gone ve Capcom'un Devil May Cry 5'e kaybetti. Bununla birlikte, bu durum oyunu satın alan insanların sayısını azaltmadı, çoğu insan bunu tüm zamanların en iyi kıyamet sonrası video oyunlarından biri olarak kabul etmektedir.

Horizon Zero Dawn

Guerrilla Games'in Horizon Zero Dawn oyunu 2017 yılında piyasaya sürüldü ve bugün sekizinci nesil konsolların en önemli başarılarından biri olarak kabul ediliyor. Horizon Zero Dawn, Nintendo'nun The Legend of Zelda: Breath of the Wild ile benzer kıyamet sonrası temalara sahip olması nedeniyle piyasaya çıkmadan önce haksız eleştirilere maruz kalmıştı. Breath of the Wild ise sadece birkaç gün sonra piyasaya çıkmıştı ve anlaşılır bir şekilde daha fazla hype'a sahipti.

Ancak şimdi biraz daha zaman geçtikten sonra, oyunlar insanların zihninde doğal olarak birbirinden ayrılmış ve Guerrilla Games'in macerası artık hak ettiği saygıyı alıyor. Ne yazık ki, oyunun devamı olan Horizon Forbidden West de aynı şekilde şanssızdı ve çok popüler Elden Ring'in birkaç hafta içinde piyasaya çıkmasıyla çakıştı.

The Last Of Us 1-2

The Last of Us, 2013 yılında piyasaya sürüldü ve hüzünlü, dokunaklı ve yürek burkan hikayesiyle yedinci nesil konsol jenerasyonuna uygun bir son sağladı. The Last of Us, video oyunlarında anlatıcılığın ne kadar ilerlediğini dünyaya gösterdi ve Naughty Dog'un yeni bir başlık üzerinde çalışmak yerine oyunu PS5 için yeniden yapmaya karar vermesi, oyunun kalitesinin bir göstergesidir.

Tabii ki, oyun mekanikleri ve gizlilik mekaniği zamanla eskidi ancak umarız yeni nesil oyuncular bu gibi kusurların ötesine bakarak, bu oyunu bu zamana kadar yapılmış en iyi yazılmış ve oynanmış oyun hikayelerinden birini keyifle oynayabilirler. Alternatif olarak, oyuncular The Last of Us Part 2'nin birçok geliştirilmiş mekaniğini kullanan oyunun 2022'deki yeniden yapımını da tercih edebilirler.

The Legend of Zelda: Breath of the Wild

Legend of Zelda serisinin en son oyunu, kısa sürede ikonik seriye giren en sevilen ve eleştirmenlerce övgüyle karşılanan girişlerden biri haline geldi ve 97 Metascore ile öne çıkıyor. Ocarina of Time ve The Windwaker gibi oyunlarla aynı seviyede ve Wii U için de çıksa, hala şimdiye kadar yapılmış en iddialı Switch oyunlarından biri olarak kalıyor.

Legend of Zelda serisi, post-apokaliptik oyunlar düşünüldüğünde insanların aklına muhtemelen gelmese de, aslında önceden de bu tür temaları keşfetmişti ve Wind Waker ve Ocarina of Time önemli örnekler arasında yer almaktadır. Breath of the Wild, şüphesiz ki serinin post-apokaliptik türdeki en iyi denemesidir ve oyunun nefes kesen açık dünyası, harikulade tasarlanmış ve maceralarla dolu yoğun nüfuslu bir dünya ile doludur.


Güncel Blog YazılarıTÜMÜ

Sözleşmelerimizi Güncelledik!

Size daha iyi hizmet verebilmek adına tüm sözleşmelerimizi güncelledik. Üyeliğinize devam etmek için lütfen aşağıdaki sözleşmeleri onaylayın.


Bu alan zorunludur.
Bu alan zorunludur.
Canlı Destek
Sözleşmelerimizi Güncelledik!

Size daha iyi hizmet verebilmek adına tüm sözleşmelerimizi güncelledik. Üyeliğinize devam etmek için lütfen aşağıdaki sözleşmeleri onaylayın.


Bu alan zorunludur.
Bu alan zorunludur.